The experts of the future

MBM Solvers

MBM Solvers

6 érv az online marketing kiszervezés mellett

Alkalmazott VS. külsős cég

2017. október 05. - MBM Solvers

22290877_1811139662259480_751434732_o_1.png

Az online marketing kiszervezésével kapcsolatban nagyon sok érv és ellenérv látott napvilágot az elmúlt években. Sokszor a vállalkozó saját szakállára elvégez néhány tanfolyamot, megnéz pár oktatóvideót, szorgosan olvassa az online marketing szakemberek írásait, és próbálja ő maga menedzselni a cége online marketing tevékenységét.

Kiemelném, hogy sokszor tényleg csak próbálja!

Hogy miért?

Az online marketing menedzsmentre jellemző, hogy:

  • nincs egységes tanterven alapuló egyetemi szintű képzés
  • teljesen személyreszabott tevékenység
  • a tapasztalatra építkezik
  • naprakész tudást igényel a trendekről.

Ergo, míg megtanulná profi módon működtetni a saját online marketing rendszereit egy vállalkozó, addig százszor fordul a világ, és már teljesen más irányt, vagy tempót kell felvenni.

Egy cégvezető sem várhatja el magától, hogy mindenhez maximálisan értsen, hiszen ez hamar más, stratégiai területek romlásához vezethet.

Jó hír, hogy van két további lehetőség is!

Az egyik, hogy felvesz egy online marketing menedzsert. (Jó sok időbe és energiába fog fájni, erre készülj fel!)

Hogy miért?

A felvett online marketing menedzseredre jellemző lesz, hogy:

  • sokba fog kerülni (gondold csak át, mennyibe kerül egy menedzser bérköltsége, a járulékokkal együtt)
  • kókler (ma már mindenki online marketing menedzsernek képzeli magát, aki kicsit is ért a facebook oldal kezeléséhez)
  • a próbaidő kritikus, mint mindig (ha nem válik be elvesztegettél több hónapot)
  • menedzselni kell (munkáltatóként a te felelősséged a munkája)

 

21930826_1457989264249945_1897754306_o.png

A másik, hogy hagyod a fenébe és kiszervezed!

Hogy miért?!

Több érvet is mondok:

 

1. A kiszervezés havidíja morzsányi tétel egy online markerting menedzser és egyéb online szakemberek bérköltségéhez képest

Nyilvánvaló megoldásnak tűnhet egy marketing menedzser, vagy marketing csapat foglalkoztatása, de gondold végig mennyi költséggel, idővel és energiával jár ez. Az új alkalmazottat be kell tanítani, később menedzselni, arról nem is beszélve, hogy mennyibe kerül egy ilyen szakember, vagy szakértői csapat bérköltsége. Minek dobnál ki ennyi pénzt és energiát az ablakon, amikor ezt meg is spórolhatod, ha kiszervezed céged online marketingjét.

 

2. Egy online marketing ügynökség sokkal professzionálisabb és tapasztaltabb

Míg egy munkavállalót fel kell venni, majd menedzselni és próbálgatni a tudását, és a munkája hatákonyságát, addig egy online marketing tanácsadó cég sok éves tapasztalatot, koncentrált, professzionális szolgáltatást jelent a cégeknek. Egy ilyen szolgáltató cég nem árul zsákbamacskát. 

 

3. Korrekt feltételek, tisztázott viszonyok - szerződés

Az online marketing kiszervezés a legtöbb esetben egy szolgáltatási szerződés aláírásával indul meg. Ezen szerződés tartalmaz minden teljesítménycélt, és ha van, a garanciális feltételeket. A vállalat előre lefekteti, mit vár a szolgáltató cégtől, és ha ezen kritériumok nem teljesülnek, akkor a cég egyszerűen keres egy új online marketinggel foglalkozó vállalatot. 

 

4. A kiszervezés stabilitást hoz a cég életébe

Noha nem egy "rocket science" felállítani egy jó értékesítési és marketing team-et, de a fluktuáció nagy ellensége ezeknek a sikeres csapatmunkáknak. Könnyen előfordulhat, hogy előbb-utóbb jobb ajánlatokat fognak kapni a felvett szakemberek és elhagyják a "fedélzetet", és már össze is omlott a "kártyavár". A külső szolgáltató cégek stabilabb működést biztosítanak, és a teljesítményük is megbizhatóbb.

 

5. Kísérletezés helyett a legjobb gyakorlatok (best practice)

Sokszor a kísérletezés ugyan produkál eredményeket, de szinte egyértelmű, hogy a tapasztalat által hozott legjobb gyakorlatok és megoldások hozzák a legnagyobb hatékonyságot. A külsős cégek általában hozzák a jó gyakolatokat!

 

6. A professzionalitás a legnagyobb versenyelőny

A kis- és középvállalkozások piacán a professzionalitás kritikus sikertényezővé vált. A kiszervezés képes biztosítani ezt a professzionális online marketing tevékenységet, ami nagyon gyors ütemben képes kiemelkedővé tenni a piaci versenyben az adott céget.

 

Ha végiggondolod a hat érvet, és összehasonlítod az előbb hozott lehetőségekkel, akkor látni fogod, hogy "kijön a matek" és sokkal nagyobb hatékonyság- és teljesítménynövekedést eredményez a kiszervezés. Főként az online marketing területén.

c25a626ec55eb07f1b5bd6919a6f5b09.png

mbmsolvers.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mbmsolvers.blog.hu/api/trackback/id/tr4312928405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása