The experts of the future

MBM Solvers

MBM Solvers

Hogyan találj releváns hashtageket?

Itt a recept!

2017. szeptember 26. - MBM Solvers

hashtag-instagram.jpg

Az előző bejegyzésben megtudhattad, hogyan használd helyesen az Instagram hashtageket.

 

Ez a bejegyzés, arról fog szólni, hogyan találd meg azokat a hashtageket, ami a céged számára releváns.

Annak érdekében, hogy sikeres hashtageket megtaláld, fontos a hashtag stratégia használata. A "legnépszerűbb" Instagram hashtagek egyszerű szavak, és bár a címkézés hozhat  még néhány kedvelőt, hosszú távon nem fog sokat tenni a növekedésért. Ahelyett, hogy a legnépszerűbb Instagram hashtageket használnád, jobb azok közül választani,  amelyek mögött vonzó közösséget találsz és közönségedre is jellemző.

Hogyan is találod meg ezeket a király, kreatív és közönségorientált hastageket?

 

A legjobb módszer, ha követed azokat az Instagram hashtageket, amit a közönséged, versenytársaid, vagy az iparágad vezetői már használnak. Minél szűkebb célközönséget célzol meg egy hashtaggel, annál elkötelezettebb felhasználókat találhatsz. Sokkolni fog, milyen piaci résre fogsz bukkani.

 

Egy példa

 

Tegyük fel, hogy Francia bulldogokról posztolsz. Ahelyett, hogy csak a #dogstagram (több mint 15 millió poszt) használnád taggeld be a #frenchie (5 millió poszt) és a #squishyfacecrew ( több mint 1,3 millió poszt) ahhoz, hogy minél célzottabb közönséget érhess el a francia bulldogokat kedvelők köréből. Ez a legjobb módja, annak hogy rengeteg interakció legyen a posztjaidon.

 

Így tudsz hatékony hashtageket találni!

 

Kutasd a közönséged!

 

Azzal, hogy random hashtagedet dobálsz a posztod végére, még nem fog nőni a közönséged. Helyette inkább keresd meg, hogy a célcsoportod milyet használ, és azok közül melyik illik bele a vállalkozásodba. A hastageidnek relevánsnak kell lennie, és tartalmaznia kell azokat a kulcsszavakat, amikre a közönséged rákeres.

 

Elemezd a versenytársakat!

 

Mindig okos döntés a versenytárs elemzés. Nincs ez máshogy a hashtageknél sem. Kutasd a versenytársakat, így eltudod dönteni, hogy mely hashtagek produkálják a legnagyobb elérést az iparágadban, és talán új hastageket is fel tudsz venni a repertoárodban.

 

Kutasd az iparágad vezetőit!

 

Az egyik legjobb hashtag kereső módszer, ha olyan influencereket követsz, akik ugyanolyan vagy hasonló iparágban célozzák meg a közönségeiket mint te. Közösségi média influencerei alapvetően azok az emberek, akik jól teljesítenek a közösségi médiában. Minden iparágnak megvannak a maga influencerei. Keresd meg ezeket az embereket és elemezd őket.

 

Ez lett volna a hogyan találj releváns hashtageket rész. A következő részben tovább boncolgatjuk a témát. Tarts velünk!

c25a626ec55eb07f1b5bd6919a6f5b09.png

mbmsolvers.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mbmsolvers.blog.hu/api/trackback/id/tr4812877860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása