The experts of the future

MBM Solvers

MBM Solvers

Tippek az Instagram hashtagek helyes használatára

2017. szeptember 19. - MBM Solvers

how-hashtags-work-twitter-facebook-instagram.jpg

Az előző bejegyzésben írtuk, ma a Instagram hashtagek mukődését mutatjuk be.

 

Miért szükséges a hashtagek használata?

 

Az Instagram hashtag használata a legjobb módja annak, hogy elérd a célközönséged. A megfelelő hashtaggel (vagy hashtag kombinációkkal) egy nagyobb és potenciálisabb célközönséget érhetsz el a márkád számára. Valójában az esélyeid arra, hogy új követőket, több kedvelést és nagyobb elérést produkálj, nagy mértékben a hashtagek használatán múlik.

 

Hogyan működik az Instagram hashtag?

 

Minden létrehozott bejegyzést kísér egy rövid üzenet, vagy egy caption, valamint néhány hashtag. A hashtagek segítenek rendszerezni a feltöltött tartalmat, és könnyebben felfedezhetővé válik a feltöltött tartalom.

 

Például egy gastroblogger posztol egy képet egy smoothie tálról, aztán releváns hashtageket használ ( #superfoods, #cleaneating stb), majd feltölti azt.

Azzal, hogy használta ezeket a hashtageket, a képe kategorizált lett, így a felhasználók, akik az egészséges ételeket kedvelik megtalálják a posztot.

 

A stratégia

 

Ha megérted, hogy a különböző hashtageknek milyen közönsége van, akkor könnyű lesz kialakítani az Instagram stratégiád.

 

Branded hashtags

 

A branded hashtags az a hashtag, ami egyedivé teszi a márkád. Egyszerűen lehet a céged neve, szlogenje, vagy az egyik kampányod, vagy terméked neve, de lehet egy olyan hashtag is, aminek semmi köze a márkád nevéhez, de annál több a márka identitásához.

 

Míg a közösségi hashtagek célja, hogy növeljék az üzeneted elérését, a márkajelzésű hashtagek célja, hogy összekapcsolják a céged és a közönség témáit. Használhatók kampány, illetve összesített, felhasználó által generált tartalom népszerűsítésére.

 

Közösségi hashtagek

 

A közösség-hashtagek olyan hashtagek, amelyek egy adott témakörhöz hasonló gondolkodású felhasználókat gyűjt, például #iközösség vagy #diéta. Ez nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjenek veled, növeld a posztod SEO teljesítményét, követőket gyűjts, és növeld a közösséged.

 

A közösségi irányú hashtagek megtalálásának legjobb módja az, ha megnézzük, hogy a közönség, vagy a kedvenc fiókok mely hashtageket használnak. Minél szűkebb a hashtag hatóköre, annál több a felhasználót érhetünk el vele.

 

Hogyan rendszerezd az Instagram Hashtageket?

 

Az egyik legjobb módszer arra, hogy kategorizáld a hashtageket, ha egy excel táblát készítesz és méred, hogy milyen felhasználói reakciók érkeznek az adott poszthoz.

 

Mindent összevetve a folyamatos és megfelelő hashtag használat az Instagram siker titka.

A következő bejegyzésben lesz szó arról, hogyan találd meg a legjobb hashtageket az Instagram fiókodnak.

Ha nem szeretnél lemaradni róla kövessd be az MBM Solvers-t a blog.hu-n, Facebookon és Instagramon.

 

c25a626ec55eb07f1b5bd6919a6f5b09.png

mbmsolvers.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mbmsolvers.blog.hu/api/trackback/id/tr5512878098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása