The experts of the future

MBM Solvers

MBM Solvers

Első lépések az Instagramon

2017. szeptember 12. - MBM Solvers

 

Egy kis intro az Instagramról!

Az Instagram egy social networking alkalmazás, ahol a felhasználók képeket és videókat oszthatnak meg az okostelefonjunkról

170420-instagram-mn-0930_9e1528eb95f7e55d40f73029e43d9f35_nbcnews-ux-2880-1000.jpg

A Facebookhoz  vagy a Twitterhez hasonlóan, mindenki, aki létrehoz egy Instagram fiókot rendelkezik egy profillal és egy hírfolyammal.

Amikor posztolunk egy képek vagy egy videót az Instagramon az megjelenik a profilunkban. Azok a felhasználok, akik követnek minket, látják a posztot a saját hírfolyamukban. Hasonlóképpen, mi is láthatjuk az általunk követett felhasználók posztjait. 

Elég egyszerű, nem? Olyan, mint egy leegyszerűsített Facebook, csak itt a hangsúly a mobilos használaton és a vizuális tartalommegosztáson van. Mint minden más közösségi média platformon az Instagramon is interakcióba léphetünk másokkal azáltal, hogy követjük őket, vagy ők követnek minket, likeolhatunk vagy commentelhetünk, betaggelhetjük őket, vagy privát üzenetet küldhetünk.

 

Az alkalmazást támogató eszközök

 

Az Instagram ingyenesen elérhető iOS és Andriod eszközökön.

Elérhető még a weben is, viszont csak okostelefonról van lehetőségünk posztolni.

 

Hogyan hozhatsz létre Instagram fiókot?

 

Az alkalmazás használata előtt az Instagram megkér, hogy hozz létre egy ingyenes fiókot.

Lehetőséged van a Facebook fiókoddal vagy e-mail címeddel regisztrálni. Csupán egy felhasználó névre és egy jelszóra lesz szükséged.

Ezután lehetőség van bekövetni néhány barátunkat, akik fent vannak az Instagramon a Facebookod alapján. Ez a lépés akár átugorható. 

Mindig célszerű megadni az alapbeállításokat pl. név, profilkép, rövid bio, és ha van egy weboldal link. 

 

Az Instagram használata

 

Ahogy az előzőekben említésre került, az Instagram nem más, mint egy vizuális tartalommegosztásra kitalált alkalmazás, tehát a felhasználóknak az az elsődleges szándékuk, hogy megosszák és megtalálják a számukra legjobb képet vagy videót. Minden felhasználónak van egy "Followers" (követők) és egy "Following" (követem) száma, ami reprezentálja, hogy hány felhasználót követ és hány felhasználó követi őt. 

Minden profilnak van egy "Follow" gombja, amire kattintva követheted őket. Ha az adott profil privátra van állítva, a felhasználónak el kell fogadnia a kérésed

Interakcióba lépni másokkal nagyon szórakoztató és egyszerű. Dupla tap bármilyen posztra és már ment is a like. Kommentelni a komment gombra és írhatod is a véleményed az adott tartalomról. Meg is oszhatsz, csak kattints a nyílra

Ha több embert szeretnél követni nincs más dolgod, mint a keresőt használni (nagyító ikon), ahol neked ajánlott posztokat találsz. Használhatód a kereső sávot is a képernyő tetején, hogy konkrét felhasználót vagy hashtaget keress.

 

Filterek alkalmazása és a posztok szerkesztése

 

Amikor az Instagram 2010-ben elindult, csak képeket tudtunk megosztani az appon keresztül és csak a előre beállított filterek lehetett használni, mindenféle extra szerkesztés nélkül.

Ma már felturbózhatjuk a posztjainkat az alkalmazáson keresztül és külső alkalmazások használatával is. 

Kattints középen a "+" jelre és válassz egy képet a galériádból vagy készítsz instant tartalmat kép vagy videó formájában. Válaszd ki a tartalmat, vagy készíts egyet és a jobb felső sarokban menj a "Next" gombra. A filterek részben találod a "gyári" Instagram filtereket és mellette az "edit" részben a beállítási lehetőségedet. 

Rengeted opciót kínál az alkalmazás. Jó szórakozást hozzá! 

 

Instagram poszt megosztása

 

Most, hogy beállítottad a filtereket és valószínűleg kacérkodtál a szerkesztési lehetőségekkel is, nézzük hogyan is kell posztolni. Kattints a "Next" gombra ismét. Egy olyan lapra érkezel, ahol leírhatod, hogy miről szól a posztod, taggelhetsz embereket és beállíthatod a helyet és szimultán megoszthatod más közösségi oldalakon is.

Amikor közétteted, a követőid látják és reagálhatnak rá.

Ne aggódj! Mindig törölheted vagy szerkesztheted a posztod a közzététel után, csak kattints a három pontra a poszt jobb sarkában!

 

Instagram Stories

 

Az Instagram Stories egy másodlagos hírfolyam az alkalmazás legtetején. 

Kattints a buborékokra és láthatód az általad követett emberek sztorijait az elmúlt 24 órából. 

Kattints a saját buborékodra és oszd meg a saját sztoridat!

 

Röviden és tömören ennyi az Instagram használata. Egy nagyon fontos részről, a Hashtagekről még nem esett szó. Viszont a következő posztban részletesen lesz kifejtve. Ha nem szeretnél lemaradni róla kövessd be az MBM Solvers-t a blog.hu-n, Facebookon és Instagramon.

c25a626ec55eb07f1b5bd6919a6f5b09.png

mbmsolvers.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mbmsolvers.blog.hu/api/trackback/id/tr3312819534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása